Az Írók Szakszervezete, az Írók Alapítványa, a Sárvári Tinódi Gimnázium, valamint Sárvár Város Polgármesteri Hivatala 2010. április 7-e és 10-e között ismét megrendezi a magyar nyelvű, Kárpát-medencei 33. Sárvári Diákírók, diákköltők táborát!A meghosszabított jelentkezési határidő: 2010. március 1., hétfő.

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

A pályázatot vers, próza és tanulmány kategóriában hirdetjük meg, és várjuk minden 14 -18 év közötti középiskolás diák magyar nyelven írt írásait. A pályázatok maximális terjedelme maximum 15, írógéppel, számítógéppel (14 pontos betűnagysággal), vagy kézzel írt kéziratoldal. A nagy érdeklődésre való tekintettel a pályázatok beérkezésének meghosszabbított határideje:

2010. március 1. hétfő

Kérjük, hogy a pályázók postán, egy, jól olvasható példányban küldjék el munkáikat, és a borítékra kívülről írják rá, hogy melyik kategóriában pályáznak (így: „verspályázat”, „prózapályázat” vagy „tanulmány-pályázat”). Tehát, aki két kategóriában is pályázik, két borítékban küldje írásait.  A pályázatokat a következő címre várjuk:

Írók Szakszervezete, Írók Alapítványa

1068 Budapest, Városligeti fasor 38. sz.

FONTOS! Az e-mailen beérkező pályamunkákat – az esetleges technikai problémák miatt – nem nyomtathatunk ki és sajnos nem vehetünk figyelembe!

Kérünk mindenkit, hogy tüntesse fel pályázata belső címlapján a saját nevét és címét, iskolája nevét és címét, továbbá a saját (vagy az iskolája) e-mail címét, telefonszámát. A pályázat nem jeligés!

A legjobb ötven pályamű szerzője meghívást kap a 2010. április 7-10-ig megrendezésre kerülő sárvári irodalmi táborba, ahol megvitatjuk és értékeljük a pályamunkákat és az arra érdemes szerzők díjait is ünnepélyes keretek között átadjuk.

A beérkezett írások visszaküldésére, a várható nagyszámú pályázatra való tekintettel, nem vállalkozhatunk.  A neves költőkből, írókból álló zsűri által kiválasztott  legjobb 50 pályázónak az általa megadott címre 2010. március 29-ig meghívólevelet küldünk. A táborban csak a meghívottak részvételét tudjuk biztosítani, számukra a rendezvény díjmentes. (Szükség esetén a pályázó útiköltségét is megtérítjük.)

A rendezők nevében minden érdekeltnek jó munkát és sikeres pályázatot kíván:

Budapest, 2010. január 12.

Mezey Katalin

költő, szerkesztő, könyvkiadó

tudnivalók: iroalap@t-online.hu