Az idei évben, ahogyan a korábbiakban is, mások mellett, folyóiratunkban publikáló szerzőket is kitüntetett a József Attila-díjat odaítélő kuratórium.

Ezúton külön kiemelve is gratulálunk Balázs Imre József Kolozsváron élő költő- és irodalomtörténésznek, aki a Korunk főszerkesztője és a Babeş-Bolyai Tudományegyetem oktatója (lapunk 2009/Ősz számában olvasható tanulmánya, melynek első, előadásra szánt változata a Nyíregyházi Főiskolán hangzott el 2009 tavaszán a Kompletórium Transylvaniae c. konferencián), valamint Szécsi Noémi Budapesten élő író, műfordítónak (akivel folyóiratunk legutóbbi Vidor-fesztiválos estjén, a 77 tirpák rémmesén találkozhatott a nyíregyházi közönség, s ott elhangzott írásai 2010/Ősz számunkban, illetve portálunkon is olvashatók).

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei vonatkozása van Elek Tibor kritikus, irodalomtörténész, esszéíró, a Bárka főszerkesztője díjának is, hiszen a szerző Nagykállóban született és nőtt fel – 2008-ban ő vehette át a Ratkó-díjat a nyíregyházi könyvtárban.

A további díjazottak: Bednanics Gábor, Berg Judit, Beszédes István, Domonkos István, G. István László, Géczi János, György Attila, Körner Gábor, Lábass Endre, Sári László.