You Are Here: Home » Hírek » Emlékpadot állítanak Borbély Szilárdnak Debrecenben

Emlékpadot állítanak Borbély Szilárdnak Debrecenben

Emlékpadot állítanak Borbély Szilárdnak a XVI. Debreceni Költészeti Fesztivál alatt a Debreceni Egyetem mögötti botanikus kertben április 10-én. Az avatás előtt szimpóziumot tartanak Valami helyet címmel.

A XVI. Debreceni Költészeti Fesztivált idén április 9. és 11. között rendezik meg a város számos helyszínén. Ennek keretében a 2014-ben elhunyt Borbély Szilárd előtt is fejet hajtanak több programmal. A szimpózium április 10-én, kedden 14 órakor kezdődik a Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár nagy előadójában, az emlékpadot 17 órakor avatják.

 

Milyen költészeti, szemléleti és emberi dilemmákat képes közel hozni a ma olvasójához, köztük fiatal kritikusokhoz és szépírókhoz, a 19 évvel ezelőtt megjelent kötet? Milyen szerepet tölt be Borbély Szilárd életművének alakulástörténetében? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresik a válaszokat a szimpózium előadói (Borsik Miklós, Sipos Balázs és Szabó Marcell), valamint az előadásokat követő beszélgetés résztvevői (Győrffy Ákos, Herczeg Ákos és Kerber Balázs).

hír forrása: kulter.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

HTML tags are not allowed.

Copyright © 2007-2014. Minden jogot fenntartanak a szerkesztők és a szerzők.

Scroll to top