Új rendezvénysorozat veszi kezdetét a Költészet Napja alkalmából Nyíregyházán, a Szabolcsi Írók Társaságának szervezésében, április 8-án, 18 órai kezdettel a Művész Stúdióban. A SZIRT hangos folyóiratának rendezvényein erre az alkalomra írt, előre megadott hívószó-hívómondat köré szervezett szövegeket olvasnak fel az egyesület tagjai. Az első alkalom hívómondatát az est szerkesztő-moderátora, Nagy Zsuka adta meg: Plakátfiú vizet áraszt. Akiket írásra kért: Ács Zoltán költő, Béres Tamás író, újságíró, Debreczeni Edit költő, Gerliczki András író, irodalomtörténész, Gábor Zoltán Illés író, Kulin Borbála szerkesztő, PhD-hallgató, Kürti László költő. Akiket zenélésre kért: a Phemius Jazz Trio.

A szerzők szabadon értelmezik a számukra támpontként megadott mondatot, s tetszőleges módon kapcsolódnak hozzá írásaikban – de valamilyen módon kapcsolódniuk kell. A rendezvény legjobb írásait lapunkban és weboldalunkon olvasóink is megismerhetik.

A Plakátfiú vizet áraszt szerkesztett felolvasás után a hagyományos költészet napi open mic nyitott felolvasásra kerül sor, immár negyedik alkalommal, melyen ezúttal a legfiatalabb nyíregyházi irodalmár nemzedék mutatkozik be: középiskolás és főiskolás diákok olvasnak fel munkáikból.

A rendezvényre a belépés díjtalan, a szervezők mindenkit szeretettel várnak a Bethlen Gábor utca 14. szám alá.

Plakátfiú vizet áraszt