Az augusztus 27-i Élet és Irodalom “Mi, tirpákok” című tematikus prózaösszeállításának bemutatója.

es

A VIDOR Fesztivál Irodalmi Kávéházának szeptember 3-i rendezvénye keretében rendhagyó lapbemutatóra kerül sor. Az Élet és Irodalom irodalmi és politikai hetilap augusztus 27-i számában megjelent Mi, tirpákok c. tematikus, Nyíregyházával foglalkozó, nyíregyházi írók műveit közlő szépprózablokk szerzői: Antal Balázs, Csabai László és Gerliczki András, valamint a lap prózarovatának szerkesztője, Grecsó Krisztián beszélgetnek a nyírségi ízekről, az irodalmi hagyományról.

Mi, tirpákok
TEMATIKUS PRÓZA-ÖSSZEÁLLÍTÁS

Nyírségi mondatok: Krúdy, Móricz, ízek: húsvéti rozmaring, öhön és olyan szentenciák, mint hogy „ha Nyíregyházán fúj a szél, akkor ott fúj”. Antal, Csabai és Gerliczki, három nyírségi szerző, felültek a Vörös postakocsira, és körbenéztek a saját házuk táján. Az ÉS összeállítása a nyíregyházi Vidor Fesztivál idején jelenik meg.

Ezzel a bevezető szöveggel indul az augusztus 27-i Élet és Irodalom prózarovata, mely városunk irodalmi életének, íróinak mindeddig páratlan együttes felléptetésére, közlésére vállalkozott. Hogy mennyire sikerült Nyíregyházát megmutatni, mennyit sikerült felvillantani régiónk kulturális kompetenciájából, az olvasók és az érdeklődők élőben is felmérhetik.

Idő: szeptember 3-a, péntek, 17.00 óra
Hely: Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár, Kamaraterem.

Beszélgetnek és olvasnak: Antal Balázs, Csabai László, Gerliczki András, a lapszám szerzői.

Moderátor: Grecsó Krisztián, az Élet és Irodalom széppróza-rovatának szerkesztője.

A helyszínen az Élet és Irodalom meglepetésekkel várja a közönséget!