kiralylevente

Október 19-én kedden, 16.30-as kezdettel a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Kamaratermében Csabai László mutatja be Király Levente író, költő, szerkesztő Hová menekülsz című novelláskötetét, mely a L’Harmattan kiadó gondozásában jelent meg 2010-ben.

Idézet a könyv fülszövegéből:

Király Levente a párhuzamos világok utazója. Novellái váratlan ponton nyitnak, hirtelen érnek véget, és miközben az olvasó még folytatná az előző történetet, meg szeretné érteni, még forgatni szeretné mondatait, az író már egy új történetbe fog.
A szellemes, frivol és szürreális írások egy-egy távoli világ rejtjeles üzeneteit sűrítik magukba, úgy, hogy gyakran a kód is elveszett, vagy nehezen rekonstruálható, hiszen az univerzális nyelven érkező üzenetet olyan lények fordították magyarra, mint például egy focirajongó pápa, beavatott baromfiak csoportja, vagy egy naiv holdutazó.
Ezeket az üzeneteket megkapni egyáltalán nem veszélytelen, hordozóik, azaz a mesélők gyakran kerülnek fájdalmas határhelyzetekbe, amikor is rájönnek: el kell számolniuk egész eddigi életükkel, mert a háttérben, igaz, láthatatlanul, de állandóan felbukkan a küszöb megvesztegethetetlen őre.

kiralylevente2

Király Levente 1976-ban született Szegeden. Az ELTE magyar-kommunikáció szakos hallgatójaként alapító szerkesztője volt a kilencvenes évek egyik legfontosabb generációs folyóiratának, a Sárkányfűnek. Jelenleg a Magvető Könyvkiadó szerkesztője. A költőként és irodalmi paródiákat jegyző szerzőként megismert alkotónak a Hová menekülsz az ötödik kötete, egyben az első, mely prózát tartalmaz. Jelentős visszhangot váltott ki a korábbiakban Így irtok én című paródiakötete, mely 2004-ben jelent meg, illetve legutóbbi versgyűjteménye, a Nincs arany közép (2007).