Drámapályázat

 

Az idén 20. évadját ünneplő Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház és a Platform 11+, az Európai Unió által támogatott ifjúsági színházi projekt drámapályázatot hirdet.

Olyan színpadi műveket várnak a pályázatra, amelyek célközönsége a mai 11-15 éves korosztály.  A pályázók mintának tekinthetik a Kolibri Színházban a projekt keretében eddig bemutatott műveket, amelyek a fiatalok életéről, gondjairól, örömeiről szólnak (Horváth Péter: Emil2010esadetektivek, Németh Ákos: A webáruház, Tasnádi István: Cyber Cyrano, Aare Toikka-Horváth Péter: Help!).

A pályázatra várt darabokra vonatkozó előírások: stúdió- vagy kamaraszínházi jellegűek, 50-60 perc hosszúságúak és legfeljebb 5 színpadi közreműködőt igénylőek legyenek.

A pályázaton részt vehet 18-35 év között bárki, 35 év fölött azok jelentkezzenek, akiknek legalább egy színpadi művét bemutatták és/vagy ismert és számottevő szépirodalmi munkássággal rendelkeznek.

A díjakat szakmai zsűri ítéli oda.

1. díj: 4000 euró a szerző számára

2. díj: A darab bemutatása a Kolibri Színházban

A pályázatokat lezárt borítékban, két példányban papíron és egy példányban digitális adathordozón a Kolibri Színház címére (1061 Budapest Jókai tér 10.) kérik eljuttatni.

Határidő: 2011. december 31.

További részletek itt