A Netnapló 10 éve a Litera egyik legnépszerűbb és legsikeresebb rovata.

A mostani pályázattal a napló új formáját szeretnék a Literán meghonosítani. Lehetőséget kínálnak minden, a naplóíráshoz kedvet érző tollforgatónak, hogy megcsillantsa tehetségét, megossza gondolatait az olvasókkal.

A pályázatra egy 2 flekk (kb. 3000 karakter) terjedelmű próbanaplót kell beküldeni, bármely napról.  A próbanaplókat a szerkesztőség tagjai bírálják el. Havonta egy alkalommal hoznak döntést arról, mely pályázó nyer jogot egész hetes Litera-napló írására.

Mindezidáig Turóczi Ildikó, Dávid Gyula, Simon Tamás (Alfi) és (aki jelenlegi naplóírónk) Nagy Kata írásait olvasható a Litera oldalán. Ők azok, akik már versenyben vannak! Ám, a lehetőség mindenki előtt nyitva áll. Várják a naplóírásra kedvet érző újak jelentkezését, de arra biztatják azokat is, akik már küldtek próbanaplót, ám a szerkesztőség tagjai nem választották ki őket, új próbanaplóval ismételten kíséreljék meg a bejutást. Nem csak megjelenhetnek, de lehet, hogy épp közülük kerül ki, aki megnyeri a Szabadnapló-pályázatot, és a Litera legkiemeltebb éves eseményén, a Trafóban tartott előszilveszteri partin, nagy nyilvánosság előtt átveheti a díjat.

A pályázat meghirdetésétől folyamatosan várják a jelentkezéseket. A szerkesztőség minden hónap elején dönt, hogy abban a hónapban ki ír egy héten át naplót a Literának.

Év végén az egyes naplók közül nyilvános szavazással választják ki a legjobbat, amelyet díjaznak.

A pályázat feltételei

A próbanapló terjedelme: kb. 3000 karakter
Beküldési határidő: folyamatos – de kérjük, minden hónap utolsó napjáig érkezzenek be a következő hónapra szánt jelentkezések
Döntések: hónap elején
A Litera email címére küldjék: litera@litera.hu
Az email tárgya legyen: Litera – naplópályázat
Eredményhirdetés és díjátadás: 2012. december 30-án, a Litera előszilveszteri partiján

Jelentkezésüket a saját nevükön küldjék!
Előnyt jelent, ha valaki egy mondatban megfogalmazza, naplójának milyen témát választott (pl. egy szerkesztőség hétköznapjai, egyetemi élet, budapesti éjszaka, egy hét a gyárban, jegyzetek a könyvtárból, gasztronapló).

A pályázatban részt vehet az is, aki már írt naplót a Literára.
A Litera eddigi naplói itt olvashatóak.

forrás