Színes irodalmi, színházi, képzőművészeti programok, tudományos tanácskozás és az Alföld-díjasok estje várja ezzel az alkalommal is a Debreceni Irodalmi Napok látogatóit 2013. november 6. és 8. között.

november 6. 19 óra – Déri Múzeum, Díszterem (belépés az oldalbejáraton)

LYUKASÓRA KLUB DEBRECENBEN
Mi az a Lyukasóra? Amikor semmi se kötelező… Lazítunk, sztorizunk, játszunk és szabadon választott versekkel próbáljuk meg beugratni egymást. Mi az a Lyukasóra? Tévéműsor, mely több mint húsz éve szórakoztatja a Duna Televízió nézőit. A műsor „törzsgárdájából” vendégeink lesznek neves költők, Lator László, Várady Szabolcs és Lackfi János, a népszerű színészek közül pedig Kubik Anna és Ráckevei Anna. És nem marad el a „holt költők társasága”, Csokonai, Arany, Kosztolányi, Weöres és a többiek, akik vidám és bánatos anekdoták, no meg remek versek révén elevenednek meg a színpadon. Játszótárs a közönség is, hiszen itt, aki mer (és tud), az nyer! Minden versrajongót várunk!
Jegyek: 900 Ft

november 7. 11 óra – Benedek Elek Könyvtár (Piac utca 68.)

IRODALMI TALÁLKÁK – DEBRECEN
kiállításmegnyitó
A kiállítás megtekinthető november 30-ig.

november 7. 14 óra – MODEM, földszinti kiállítótér

KRITIKAI ÉLETÜNK
Tudományos tanácskozás: az irodalmi, színházi, zenei, képzőművészeti kritika áttekintése.
Elnökök: Dobos István, Tverdota György
Előadók: Szajbély Mihály, Angyalosi Gergely, Tverdota György, Andrási Gábor, Jákfalvi Magdolna, Wilheim András, Károlyi Csaba, Bazsányi Sándor, Bednanics Gábor.

november 7. 20.30 – Bakelit Kávéház (Kossuth u. 21.)

ALFÖLD-DÍJASOK ESTJE
A díjakat átadja Aczél Géza, az Alföld folyóirat főszerkesztője. A díjazottakkal Fodor Péter beszélget, közreműködnek a Csokonai Színház művészei.

november 8. délelőtt

RENDHAGYÓ IRODALOMÓRÁK
a város középiskoláiban az irodalmi napok meghívott előadóival

november 8. 16 óra – MODEM, Zöld Szamár Kávézó

VÁRAD ÉS MŰÚT folyóiratok bemutatkozása
Kerekasztal-beszélgetés a nagyváradi és miskolci folyóiratok főszerkesztőivel, munkatársaival. A beszélgetést vezeti: Áfra János.

november 8. 19 óra Vojtina Bábszínház

JÓNÁS KÖNYVE
„Vagy mig az égi és ninivei hatalmak engedik”
Csuja Imre, az Örkény Színház Jászai Mari-díjas érdemes művésze Babits Mihály lírai önvallomásának monodráma változatát adja elő, kezében egy bábbal. A Babits-sorok közé Ady sorai is beépülnek, párbeszédes egységbe rendeződve. A darab rendezője Bereczki Csilla.
Jegyek: 1 000 Ft

forrás