Megemlékezve Móricz Zsigmond születésének 135. évfordulójáról, a Kelet-Magyarország és a Móricz Zsigmond Színház közös novellaíró-pályázatot hirdet.

A kiírók a pályázatra a Kelet-Magyarország Tollpróba oldalának szerzőit hívják meg. A novella témája szabadon választott, a pályázat az írások kezdő és utolsó mondatát határozza meg. 


Az alábbi négy, Móricz Zsigmond Napló című művének 3. kötetéből való mondatpár választható:

 • 1. Első mondat: „Én minden színben szeretem a szabadot.”
  Utolsó mondat: „Ezt én nem írhatom, nekem nem lehet diktálni.”
 • 2. Első mondat: „Egy ilyen sablon iparművész is a költőkből él.”
  Utolsó mondat: „Íróink olyan dolgokat írnak, hogy nem lehet eladni: nem tudnak az emberek olyat mondani, hogy azok örömmel kapjanak rajta.”
 • 3. Első mondat: „Úgy érzem magam, mint a fügebokor az ablak alatt.”
  Utolsó mondat: „Egy novella ugyanolyan kerek alkotás lehet, mint egy regény vagy színdarab.”
 • 4. Első mondat: „Nem kis dolog, amire vállalkoztam: hogy meghódítani az idegent.”
  Utolsó mondat: „Jó legyél. Ahogy a szíved diktálja.”

Az írásokat elektronikus formában, .doc, .docx, .rtf és .odt kiterjesztésben, 3-5 flekk terjedelemben várjuk. A levél tárgya a Móricz Zsigmond novellaíró-pályázat cím legyen. A csatolt dokumentum felső, bal sarkában legyen feltüntetve a pályázat jeligéje.

A pályaműveket a moricz135@moriczszinhaz.hu-ra kell benyújtani, ahonnan azok a pályázó email-címének visszatartásával, csak a megjelölt jeligével jutnak tovább a bírálókhoz. 
Leadási határidő: 2014. december 9. 24:00. 
Egy pályázó maximum három írást nyújthat be.

A zsűri által kiválasztott öt legjobb pályaművet 2014. december 17-én a Móricz Zsigmond Színház MŰvészStúdiójában a színház művészei olvassák majd fel. 
Különdíjként egy vagy több kiválasztott írást A Vörös Postakocsi Online publikál. További felvilágosítás a moricz135@moriczszinhaz.hu e-mail címen kérhető, Matók Szilviától.

forrás