Megjelent Kováts Judit új regénye, az ELSZAKÍTVA, a Magvető Könyvkiadó gondozásában.

Három könyvbemutató időpontja és helyszíne már ismert:

November 26., csütörtök, 16.30., Sátoraljaújhely, Városi Könyvtár, (Dózsa Gy. u. 8.)

A beszélgetőtárs Fehér József irodalomtörténész, a Kazinczy Ferenc Társaság elnöke.

 

December 2., szerda, 18.00., Budapest, FUGA Budapesti Építészeti Központ (Petőfi Sándor utca 5.) A beszélgetőtárs Király Levente, a kötet szerkesztője.

 

December 3., csütörtök, 17.00., Nyíregyháza, Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár (Szabadság tér 2.) A beszélgetőtárs Onder Csaba irodalomtörténész, A Vörös Postakocsi folyóirat főszerkesztője. Közreműködik Rák Zoltán, a Móricz Zsigmond Színház színművésze.

A regényről bővebben:

 

Hol a haza? Menni vagy maradni? Ezekkel a kérdéssekkel kell szembenéznie két felvidéki birtokos család, az Engelhartok és a Wildnerek két nemzedé- kének 1944 és 1954 között. Egy olyan évtizedben, amelyben az impériumváltás, a teljes jogfosztottság sújtja a kisebbségi sorsban élőket, és akikre a kommunista hatalomátvétel élesedő osztályharca miatt sem Csehszlovákiában, sem Magyarországon nem vár más, csak nélkülözés és alávetettség. Ebben az évekig tartó, nyomorúságos és feszült helyzetben lesz szerelmes a regény két főhőse, akik a határ két oldalán elszakítva keresik az emelkedés, a boldogság útját. Vajon mit tartogat számukra a jövő? Kováts Judit új könyvében folytatja a MEGTAGADVA című első regényében megkezdett utat: a huszadik század nagy történelmi traumáit dolgozza fel, hétköznapi embereket választva hőseiül, akik alulnézetből szemlélik és kirekesztve szenvedik el a régi rend lerombolását, egy „új világ” nyitányát.

www.facebook.com/kovatsjudit1