Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy ragyogó tehetségű nyíregyházi fiatal színész-énekes: Mészáros Árpád Zsolt. Akik elég régen élnek a megyeszékhelyen, még láthatták őt kamaszként, kezdőként, huszonhét évvel ezelőtt, a Gaál Erzsébet rendezte Dantonban. Később jöttek a kisebb-nagyobb feladatok, majd a felejthetetlen Anconai szerelmesek 2000-ben. És aztán az immár Budapestre szerződött, jelentős karriert maga mögött tudó művész önálló műsoraival gyakran visszatért szülővárosába, sőt szerepelt az Anconai szerelmesek 2-ben is. Az évek során befogadók ezreinek szerzett emlékezetes pillanatokat.

A Móricz Zsigmond Színház rendhagyó produkciója, a SingSingSing MÁZS-képp is őrá alapoz: a Szakál Attila által rendezett-koreografált remek előadás, a 2009 óta Veszprémben, majd Sopronban, Budapesten és Székesfehérváron is kiugró sikerrel játszott musical show Nyíregyházán szintén magával ragadta a publikumot. Nem is lehetett volna másképp, hiszen a felcsendülő melódiák, a lebilincselő fényhatások, a látványos táncok, s mindenek előtt a színészek – a vendégművészek éppúgy, mint a helyi társulat kiválóságai – elkápráztatták a közönséget. A párizsi Notre-Dame, az Elisabeth, a Moulin Rouge, a Szép nyári nap, a Romeo és Júlia részleteit élvezvén a nézők számára nemcsak az jelentett nagy élményt, hogy láthatták-hallhatták Mészáros Árpád Zsolt mellett Vastag Csabát, Buch Tibort, Füredi Nikolettet, hanem az is, hogy ismét elbűvölte őket Horváth Margit, Nyomtató Enikő, Gulácsi Tamás és Horváth Sebestyén Sándor dinamikus alakítása.

A SingSingSing ismét bizonyította, hogy a zenés színpad legendái örök életűek. Lehetsz koldus, lehetsz király, ha megszólalnak az ismert dallamok, mindenkin eluralkodik az eufória. A nézőtér tagjai, miközben magukon kívül tapsolnak, úgy érzik, boldogan élnek, míg meg nem halnak. Kell ennél több?

singsingsing (13)

 

 

Karádi Nóra fotói: