A Költészet Világnapján posztolta dalait Dézsi Darinka zenekara.

Dézsi Darinka színésznő 2015-ben csatlakozott a Móricz Zsigmond Színház társulatához. Azóta nem csak színészként, de kiváló énekesnőként is megismerhette a közönség. A carPEDIGnem névre keresztelt zenekara, mely 2014-ben alakult, számos városban és rendezvényen, egyebek között a VIDOR Fesztiválon is fellépett.

Bartha Balázs, Dézsi Darinka, Karap Zoltán, Laczkó Csaba

Bartha Balázs, Dézsi Darinka, Karap Zoltán, Laczkó Csaba

Darinka szerzőtársával, Karap Zoltánnal (filozófus, zenész, esztéta) duó formációban is szívesen koncertezik, illetve működik közre különböző kulturális rendezvényeken Nyíregyházán innen és túl, miként tette azt az utóbbi időben Tarcalon, Mándokon, Tiszavasváriban. Legközelebbi koncertállomásuk Szolnok (ápr.7) és Tiszalök (ápr. 10.), ahol a Magyar Költészet Napja alkalmából mutatják be kedvenc dalaikat.
Foto2

A csapat 2014-ben alakult Budapesten azzal a céllal, hogy főként kortárs költők verseit zenésítsék meg, de nem zárkóznak el a klasszikusoktól sem, sőt a Nyíregyházán kötött új barátságoknak köszönhetően, A Vörös Postakocsi két költő-szerkesztőjétől, Kulin Borbálától és Kürti Lászlótól is zenésítettek már meg verseket.

A carPEDIGnem dalai a mai naptól ingyenesen letölthetők és meghallgathatók a zenekar youtube-csatornáján.