Szerdán ért véget folyóiratunk 3. tállyai alkotótábora. A tábor résztvevői azok a megyebeli vagy megyéhez kötődő tehetséges fiatalok voltak, akik a tavasszal meghirdetett, “Mutasd, mit írsz” című alkotópályázatra eredményes pályamunkát küldtek be.

A tábor és a műhelymunkák vezetői a folyóirat szerkesztői, Kulin Borbála és Kürti László voltak, idei előadóvendége pedig Szabó T. Anna József Attila-díjas költő, akit férje, Dragomán György író is elkísért. A résztvevők líra és próza szekcióban alkottak és egymás munkáit értékelve születtek meg az eredmények.

A líra szekció első helyezettje Majláth Dániel, második helyezettje Majláth Ákos, harmadik helyezettje Rezes József lett, a próza szekcióban az első díjat Pelyvás Gergő, a másodikat Magyar Boglárka, a harmadikat pedig Somos Zsuzsanna nyerte el.  A tábor „Nyúl-díját”, melyet ugrásszerű fejlődést mutató résztvevő nyer el, idén Haller Zsanett kapta, a tábor különdíja pedig Papp Grétáé lett. Az alkotótáborban született művekkel és a fiatal résztvevőkkel őszi nyomtatott lapszámunkban ismerkedhet majd meg a közönség. A táborról készült naplóbeszámolókat honlapunkon tesszük közzé.


A tábor megvalósulását az Alternatív Közösségek Egyesülete támogatta.

Magyar Boglárka beszámolója a 3. tállyai alkotótáborunkról itt olvasható.

Tekintse meg képgalériánkat!